Psikolojimizi güvenlikli hale getirirken bedenimizin ihtiyaçlarını da anlamalı, onu korumalı ve ona iyi gelecek şekilde bir beslenme kültürü geliştirmeliyiz. Bu kapsamda Sağlıklı beslenme hakkında bilinçli bir farkındalık geliştirmeye yönelik olarak tasarlanan Sağlıklı Beslenme Söyleşileri, çalışanlarınızın üretken, mutlu ve sağlıklı olmaları için dayanıklılık düzeylerini artırmalarına yardımcı olur.
Şirketiniz için özel olarak organize edilen ve sadece çalışanlarınızın davetli olduğu söyleşiler.
Tüm çalışanların aynı anda katılabilmesi için kullanılan online platformda konuk psikolog ile buluşma.
Söyleşilerimiz, her büyüklükteki kuruluş için 40 dakika ile 1 saat arasında değişen, keyifli ve özelleştirilmiş sunum.
Alanında uzman konuklara, soru sorma, sohbet etme imkanı.
Çalışanların yemek yeme ile öz-şefkat konularındaki farkındalıklarını geliştirmelerine yönelik olarak hazırlanan Sezgisel Yeme söyleşisi; kendilerini değerlendirmelerine, bedenleriyle bağlantı kurmalarına, dışardan gelen yargılayıcı seslere nasıl dur diyebileceklerine, yemenin fiziksel ve duygusal sebeplerini ayırt etmelerine yardımcı olur.
Çalışanların günlük beslenmelerinde gerekli olan makro ve mikro besin ögelerini tanımaları, yeterli ve dengeli beslenmeleri, günlük tüketim önerilerini anlamaları ve yaşam tarzı alışkanlıklarını değiştirmelerine yardımcı olur.
Pandemi ile birlikte değişen beslenme alışkanlıkları, Sedanter yaşam tarzı riskleri, iştah değişikliklerinin regülasyonu ile beslenme planı oluşturma, porsiyon kontrolü ve paketli gıda etiketlerini doğru okuma teknikleri anlatılmaktadır.
Beynimizin işlevini sağlıklı bir şekilde sürdürebilmesi için besin kaynaklarının da katkısı büyük. Beyinden Beslenmeye başlıklı söyleşimizde; beyinin enerji kaynakları, besin ögelerinin beyin sağlığı açısından önemi, beyindeki yeme/içme davranışını düzenleyici mekanizmalar ve çalışanlar için MIND Diyeti uygulaması anlatılmaktadır.
Psikolojik sorunlarla baş etme mekanizması olarak yemek yemeye eğilim gösterebiliyoruz. Oysaki gerçek (fiziksel) açlık ve duygusal açlık arasında önemli ölçüde farklar yer alıyor. Duyusal Yeme söyleşisi, duygusal yemeye ilişkin detaylı bilgilendirmeler içermekte, bu konudaki bilinçli farkındalığın sağlanmasına ve çözümüne yönelik öneriler sunmaktadır.
Çalışanlar, mindful (farkındalıklı) beslenme ve duygusal açlık hakkında bilinçlendirilirken bu beslenmenin nasıl uygulanması gerektiği uzmanlar tarafından aktarılır. Mindful Beslenme eğitimi, bilinçli bir sağlıklı beslenme rutininin tasarlanmasına yardımcı olur.
Nerede, hangi vardiyada, kiminle ve ne işte çalışırsa çalışsın, konuşmaya ihtiyacı olduğu an yanında olmak.
Kurum çalışanlarınız için bir söyleşi ya da atölye çalışması talep etmek için hızlı teklif talebini doldurun. Daha fazla bilgi edinmek info@sento.com.tr adresine e-posta gönderin ya da 0850 480 87 80 numaralı ofis hattımızı arayın.
Çeşitli büyüklükteki gruplara söyleşi gerçekleştirebiliyoruz. Genellikle minimum 20 katılımcı talep ediyoruz. Ayrıca konferans salonu ortamında daha büyük çalışan grupları için yüz yüze söyleşi organizasyonu deneyimimiz var.
Hayır. Sento Kurumsal Söyleşi ve atölyeleri tüm kuruluşlar için organize edilmektedir.
Her yıl çeşitli konferanslara ve topluluk etkinliklerine katılmamız istendiği için çok şanslıyız. Sento ile ortaklık yapmak isteyen kişi ve kuruluşlar sponsorluk fırsatları hakkında daha fazla bilgi edinmek ve başvuruda bulunmak için info@sento.com.tr adresine e-posta gönderebilir.
Söyleşi talebinizi organizasyon tarihinden en az bir ay önce Sento’ya bildirilmesi tercih edilir. Söyleşinizi gerçekleştirecek eğitmenin takviminin ayarlanması için titizlikle çalışıyoruz.
Sağlıklı Beslenme Söyleşileri Programı ile ilgili sık sorulan sorular ve yanıtları…
Tüm hakları saklıdır. © 2024
Çerezler, hizmetlerimizi daha verimli bir şekilde sunmamızı sağlar. Çerez politikasını inceleyebilirsiniz.